keskiviikko 29. toukokuuta 2019


Kulttuuripäivän kuvakilpailu






Kulttuuritapahtumapäivänä 27.5. järjestettiin valokuvaus- ja videointikilpailu. Kisassa oli siis kaksi sarjaa: Toisessa sarjassa oppilaat ottivat tilannekuvia päivän tapahtumista. Toisen sarjan kisatyöt valmistuivat tapahtumapajoissa. Niissä kuvattiin tekniikkavideoita ja juonellisia tarinoita eri aiheista.



Ankara ja tiukka raati katseli kaikki kilpailuun lähetetyt työt heti kulttuuripäivän päätyttyä. Raadin muodostivat kuvataiteen opettaja Tiina Malmberg sekä äidinkielen opettajat Elina Palola ja Teija Juntunen. Raati päätti, että palkitsemme mielestämme kolme parasta videota mutta emme lainkaan valokuvia. Tämä päätös siksi, että videoihin oli selvästi panostettu enemmän ja ne olivat yllättävänkin taidokkaita. Hienosti oli ehditty työstää, varsinkin kun ottaa huomioon, että videot valmistuivat kahdessa - kolmessa tunnissa. Lopullisen päätöksen voittajasta teki raatimme grand master, valokuvaaja Harri Rauhanummi.


Kolmannelle sijalle sijoittui video, jonka  idea oli oivaltavin - vanha reseptikirja oli muutettu visuaaliseksi, joten tästä “tuomariston erityismaininta”. Videon tekijöinä Hilla, Noora, Jonna ja Erika 9D-luokalta. Palkinnoiksi tiimi sai pieniä keittiötarvikkeita. 


Toiselle sijalle sijoittui H-luokan video "Maitopurkin ja muovin uusi elämä". Videon toteutus on ajankohtainen, hauska ja taidokas. Se sisältää monipuolisia kuvakulmia ja videossa on opettavainen tarina. Palkinnoksi heille pitsalahjakortit paikalliseen pitseriaan.


Koko kulttuuripäivän kuvakilpailun voittajavideo on "Pohjois-Suomen luontouutiset". Tekijöinä Lasse, Oskari, Elia, Kristian ja Juho. Pojat saivat valittavakseen kännykkäkuvaamiseen tarkoitettuja oheistuotteita: kalansilmäobjektiiveja, laajakulmaobjektiiveja ja taipuvia kamera-jalustoja. Palkinnot on sponsoroinut Tyrnävän Osuuspankki.


Perusteita voittajavideon valinnalle:
- paikallinen aihe
- melko ajankohtainen aihe
- selkeä ja monipuolinen kokonaisuus
- sopivasti huumoria mukana
- vaihtuvat kuvauspaikat
- paikalliset maisemat

Alla vielä linkit näihin kolmeen voitokkaaseen videoon.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti