torstai 17. toukokuuta 2018

ILMAISUTAITOLAISTEN TEKSTEJÄ




OOODI KEVÄÄLLE


Se ihana hetki, kun pitkän, pimeän, kylmän talven jälkeen huomaat, että kevät on tulossa. Aurinko paistaa useammin, linnut alkavat laulaa, päivät vähitellen lämpenevät ja pitenevät. Moni ihminen herää henkiin ikään kuin uudelleen.  Jotkut ihmiset suorastaan sekoavat.
Päivänkakkara, Sydän, Romantiikka
Aamulla ei olekaan yhtään niin hankala herätä, kun ulkona on jo valoisaa ja parhaassa tapauksessa heräät auringon paisteeseen. Miten ihminen voikaan ilahtua vesisateesta lumen sijaan. Kuinka nauttiikaan, kun näkee lumen sulavan.
Sitten ensimmäiset kukatkin ilmaantuu. Jotkut puut saavat jo lehdet. Monen ihmisen mielen valtaa onnellisuus.

Niin… Jossain tapauksessa.
Sitten on tämä meidän Suomen kevät…
Nojoo, Kevät tämänkin.

Lalia



MUISTO


Muistan kerran, luultavasti jo ennen ykkösluokkaa, olin silloisen hyvän kaverini luona ja muistan violetin pehmolelun, jossa oli tuoksu, jonka muistan vieläkin. Pehmolelu oli jokin eläin mutten muista mikä. Muistan kilpikonnan ja samassa talossa on koirakin, jonka todellakin muistan, jostain syystä kilpikonna tuli mieleen. Mahdoin olla kuusivuotias.


Muistan vaatteen. Se oli vaaleanpunainen röyhelöinen t-paita, joka oli täynnä värikkäiden kukkien kuvioita. Äiti oli ostanut paidan minulle. Muistan, etten loppujen lopuksi tykännyt paidasta, mutta en raaskinut sanoa sitä äidille ja käytin paitaa hänen mielikseen. Muistan yksi joulu, kun olin koko syksyn unelmoinut sellaisesta Maribosa-nukesta, ja jouluna sen sitten sain. Ja samana jouluna Baby born -nuken, jolla leikinkin kauan. Olin tuolloin viisi.


Muistan, kun olin 4-5-vuotias ja oli kesä, olin mummolassa. Mummun naapurissa asui täti, nimeä en muista. Rohkeana lapsena menin aina kylään joka paikkaan. Tuo päivä päätin mennä sinne ja ilmoittamatta tupsahdin ovelle. Muistan vierailun  niin hyvin varmaan siksi, että talo ja sen piha muistuttivat pienelle lapselle satumaata puutarhoineen, isoine sinisine taloineen, suihkulähteineen ja kaikkien jännittävien tavaroiden kera.


Orivarsa, Poni, RuskeaMuistan että, ensimmäinen ihastukseni taisi olla poika nimeltä Milo. Muistan kun kävelin päiväkodissa käsikädessä hänen kanssaa. Sitten sanoin jotain ilkeää ja sukset meni ristiin. Lyhyestä virsi kaunis.

Niin kauan kuin muistan, mieleeni on päällimmäiseksi jäänyt unelma omasta ponista.

Lalia





Menin suihkuun ovia paiskoen ku ärsytti nii paljon ku on juhlat huomenna. Joku koputti ovella ja menin avaan nii siellä oli kouluampuja joka oli aineis. Kissaki säikähti nii paljo et hyppäs alas pöydältä ja lasit lens.
Muotokuva, Eläinten, Nisäkäs, Söpö, Kitten, Kissa


Matti ja Teppo



Nainen tapaa unelmiensa ukon.
Eräänä tummana iltana roskakatoksesta kuuluu pamm.
Minä, Milla ja kukkis lähdettiin aavikolle.
Metsästä tulee mörkö, joka syö minut.
Ufo ammahti suoraan safaanille ja koko maa paloi tuhkaksi.
Olen aina haaveillut pienestä keijusta, ja sinä päivänä tämä toteutui.
Pertti ja Pauli lähti eräänä päivänä kaljalle etsimään naisia.


Pirkko-Liisa



Eräänä syysiltana Liima löysi kotinsa ulkopuolelta uuden tietokoneen. Tietokone käski Liimaa hakemaan sammutuspeitteen, Annin, takin, kuulokkeet ja taulun viidessä minuutissa. Liima laittoi sekuntikellon päälle. Hän juoksi sisälle ja haki tietokoneen käskemät tavarat. Sitten Liima juoksi kiireesti ulos ja tunsi tikitystä kädessään. Tietokone oli ohjelmoinut Liiman kädessä olevan kellon räjähtämään. Sitten hän kuoli.


Riku






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti